Stichting De Draad biedt een platform aan kunstenaars om gezamenlijk kunstzinnige projecten, activiteiten en evenementen te realiseren.

De stichting heeft het conceptualiseren, ontwikkelen, begeleiden en het uitvoeren van kunst-gerelateerde manifestaties als belangrijkste doelstelling. Voor dit doel worden eigen producties opgezet en samenwerkingsverbanden aangegaan met gelijkgezinde particulieren en organisaties.

De projecten worden gerealiseerd door grote groep kunstenaars en creatieven van allerlei pluimage zoals b.v. muzikanten, houtbewerkers, (theater-) vormgevers, kostuumontwerpers, recycling- en omgevingskunstenaars, theatermakers, multimedia-designers, tekstschrijvers, geluidstechnici, presentatoren en decorbouwers. En deze opsomming is verre van compleet…

 

 

Art Carnivale

Het kunstzinnige en culturele festival Art Carnivale is één van onze meest opvallende producties.

Art Carnivale is één van de meest opvallende ‘voel-je goed’ festivals; een kunstzinnig familiefestival voor iedereen en alle leeftijden! Met veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt in het prachtige strandpark aan het Schildmeer in Groningen is er op Festival Art Carnivale voor iedereen wat te beleven.

Vanaf 2009 is Art Carnivale een jaarlijks terugkerend intercultureel evenement dat haar bezoekers vooral ook uitnodigt tot meedoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het festival ieder jaar meer enthousiaste bezoekers blijft verwelkomen!

Art Carnivale vind plaats op onze vaste stek in het mooie strandpark bij het Schildmeer in Steendam!

 

 

 

 

Stichting De Draad heeft samen met stichtingen Beleveniscollectief en Kultuureiland i.o. een nieuw onderkomen gevonden in de voormalige basisschool ‘De Ent’ in Hellum alwaar we een fraaie mix van kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten, exposities en podiumkunsten willen bieden!

Kunst- en Cultuurhuis ‘De Ent’ is zondag’s geopend van 14.00 tot 17.00 uur.