Zomerfestijn op Kultuureiland

20jul12:0023:00Zomerfestijn op Kultuureiland

Evenementdetails

Het Kultuureiland Zomerfestijn is een kleinschalig vervolg op het succesvolle familiefestival Art Carnivale dat gedurende vele jaren het Strandpark Schildmeer in beweging bracht.

Het Zomerfestijn biedt op 20 juli 2024 van 12:00 tot 23:00 uur een kleurrijk spektakel op het park rond de Damsterplas, met muziek, (straat)theater, kinderactiviteiten, kramerie en nog veel meer. Op het horeca terras kan men onder het genot van een koele versnapering lekker relaxen.

Wat biedt het Kultuureiland Zomerfestijn zoal?

-Koper&Co: is een vierkoppig mobiel blaasorkest. Zij spelen muziek uit alle windstreken met een theatrale knipoog.

-Ralph de Jongh: is een bluesgitarist-zanger die in een trance zijn ziel bloot legt tijdens zijn concerten Hij leidt ons terug naar de tijden van de vooroorlogse blues.

-Werkpodium Kraack: de missie van Werkpodium Kraack is, een plek scheppen waar mogelijkheden centraal staan, waar je datgene kunt doen wat je wilt door jezelf te laten zien. Kraack speelt de voorstelling ”Kun Je Het Zien?”

-Sjoerd Schwibettus is mime acteur, theatermaker en vakdocent. Hij geeft twee (mime) voorstellingen met zijn groep onder de titel ”Pinokkio”.

-Groen is een Groningse jazz-soul-blues formatie rondom Ariënne Groenewoud. Zij is de naamgeefster van het ensemble.

-De Sidekicks hebben hun thuisbasis in Meulnhörn bij Siddeburen. De Sidekicks bestaan uit vijf vrienden die elkaar gevonden hebben in de passie voor de blues, die zij met hart en ziel overbrengen met grotendeels eigen composities.

-Solid Groove komt uit de Groningse reggae scene. Solid Groove is door bandleider en keyboardspeler Hussain bij elkaar gebracht.

-De Kelvinators is een vrolijke rammelpunkband uit de regio Amsterdam die ook verrassend uit de voeten kan met andere muziekstijlen.

– BEZERK maakt muziek die de grenzen tussen verschillende stijlen doet vervagen. Van psychedelische rock en pop, naar dance en luisterliedjes, in het dynamische universum van Bezerk kan alles. Laat je meevoeren in hun magische wereld, het geheel is volkomen natuurlijk en natuurlijk volkomen BEZERK!

-De Greyhound Bluesband is een veelzijdige Drentse bluesband die al vele jaren aan de weg timmert. De band put zijn muzikale bronnen voornamelijk uit Chicago en Texas.

-De Groninger Museum Tour trekt erop uit in een airstream-caravan, die omgetoverd is tot een mini museum. De caravan doet op zijn reis door de provincie ook het zomerfestijn aan.

Meer gedetailleerde informatie over het Zomerfestijn en de link voor voorverkooptickets op de pagina zomerfestijn 20-7-2024 op deze site

Tijd

(Zaterdag ) 12:00 - 23:00

Ga naar de bovenkant