Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering spelen in Kunst-en Cultuurhuis De Ent te Hellum.

24sep14:0017:00Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering spelen in Kunst-en Cultuurhuis De Ent te Hellum.

Evenementdetails

Roos Galjaard is zangeres en gitariste. Een aantal jaar was ze muzikant in Zuidelijk-Afrika en nu ruim 28 jaar woonachtig in Groningen. In die tijd zijn er  6 cds uitgebracht. Momenteel speelt Roos al meer dan tien jaar met cellist Sebastiaan Wiering (o.a. van Swinder, VENcE, Emmett Tinley) en ze vormen samen een zeer ervaren duo met optredens in binnen- en buitenland.  Zie verder de bio hieronder. Op 28 mei 2022 kwam de nieuwe plaat uit en sindsdien zijn ze op tournee om hun plaat te promoten.

Op 24 september spelen ze in Kunst-en Cultuurhuis de Ent in Hellum vanaf 14.00. De entree is vrij!

Over de plaat:

Het zijn twee bijzondere jaren geweest voor het duo Roos en Sebastiaan, al ruim 10 jaar muzikaal samen. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben ze benut om met nieuw en oud materiaal de studio (Spitsbergen!) in te duiken voor hun tweede plaat samen: My Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uitkwam op CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan de emoties van de afgelopen jaren. De teksten van Roos zijn poëtisch, putten uit een dieper vat, en zijn nog altijd persoonlijk en open. De muziek is een breed spectrum van stijlen,van folk, pop, jazz tot wereldmuziek, waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de piano en prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten De geweldige Hanneke Ramselaar op hobo, Obed Brinkman op trombone, Mamour Seck op drums en percussie, Benson Enowben Itoe op bas, Tobias Nagel en Rudmer van der Meer op elektrische gitaar. De liedjes gaan over het leven,  de liefde, verdriet, verlangen en hoop.

Je vindt hier een clip van onze eerste single: https://youtu.be/yxDn8yDiONM

En hier een recensie: https://www.folkforum.nl/cds/82-cd-recensies/15129-muzikale-emotie-van-roos-galjaard-sebastiaan-wiering

Tijd

(Zondag ) 14:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant