Gedichten en muziek in Kunst- en Cultuurhuis De Ent

28janfeb14:0017:00Gedichten en muziek in Kunst- en Cultuurhuis De Ent

Evenementdetails

Nationale Gedichtenweek 2024, ”Thuis” in Kunst en Cultuurhuis De Ent

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Op zondag 28 januari a.s. organiseert kunstenaarscollectief De Draad van 14:00 tot 17:00 uur ”Thuis”, een gedichtenmiddag in Kunst- en Cultuurhuis De Ent. ”Thuis” is dit jaar het thema van de landelijke poëzieweek die in Nederland en Vlaanderen plaatsvindt.
”Thuis” leent zich voor een variatie aan dichterlijke invalshoeken. De Ent stelt een programma samen waar dichters, vertellers en schrijvers voordrachten doen.
Ook u, beste Poëziemiddag bezoeker, heeft de vrijheid bij te dragen met een voordracht.

Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door het ensemble MACK uit Hellum. De vocal group MACK is min of meer voortgekomen uit ParisHellum, de bekende bluesband uit Hellum. Zij brengen een afwisselend programma met veel Americana, van Paul Simon, John Fogerty,Eagles, Tom Waits tot Oasis, veelal akoestisch. MACK bestaat uit Mark Schuster, gitaar en zang, Annemarie Sibon, zang, Chiel Wolrich, piano en zang en Kristian Kloen, slagwerk.

Stichting De Draad
Kunst- en Cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13
9627PN Hellum

Wil je meedoen? Stuur een berichtje naar Kunstenaarscollectief De Draad: email: willmeeder48@gmail.com en/of backoffice@kultuureiland.nl (Jolanda) of damsterplas.tv@gmail.com (Aad)

Tijd

(Zondag ) 14:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant