Afsluiting expositie met expressieve schilderijen en steampunk in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum

05mei14:0017:00Afsluiting expositie met expressieve schilderijen en steampunk in Kunst- en Cultuurhuis De Ent in Hellum

Evenementdetails

Freek Laban uit Engelbert is autodidact en maakt kleurrijk, expressief werk met gebruik van acrylverf, olieverf, spuitbus, stift en losse elementen. Schilderen is vrijheid en alles mag, is zijn motto. Met daarbij de uitdaging: ”Ieder schilderij is voor mij een uitdagende struggle, om vanuit het niets balans tussen kleur en compositie te bereiken”. Hij typeert zijn schilderijen als organisch en kiest daarbij vaak voor ronde vormen als gezichtspunt. Daarbij zit de magie in de gelaagdheid. En in de details die uitnodigen voor fantasie en eigen interpretatie. Tijdens het creatieve proces is zijn werkwijze puur, intuïtief en onbewust. Als spiegels van zijn eigen ziel. Freek zal daar tijdens de opening meer over vertellen. En als jazzliefhebber en drummer gaat hij vast nog met Bert en Erik samenspelen. Omdat creativiteit simpelweg geen grenzen heeft.

Martin Sipkema woont en werkt in Appingedam. Hij noemt zichzelf Kunstelaar. De naam Kunstelaar is ontleend aan schrijfster Annie M.G. Schmidt, die in het boek ”Puk van de Petteflet”, de Kluizelaar, een bijzondere man die in een boom woont, beschreef.
Alles wat Martin Sipkema maakt moet een zekere functionaliteit hebben. Hij haalt zijn inspiratie uit onderdelen van gebruikte voorwerpen. Oude gebruiksvoorwerpen krijgen door zijn grenzeloze fantasie een nieuw leven. Sipkema noemt zijn kunst cybersteampunk, een combinatie van cyberpunk, steampunk, fantasy en fictie, met een bijzondere fascinatie voor tijd, klokken en licht.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13
9627PN Hellum
www.kultuureiland.nl
www.damsterplas.tv

Tijd

(Zondag ) 14:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant