Kunstinitiatief het resort presenteert:Green Fields | Subsurface

10sep13:0017:00Kunstinitiatief het resort presenteert:Green Fields | Subsurface10 september-7 oktober Green Fields | Subsurface op Kultuureiland Damsterplas

Evenementdetails

De expositie ‘Green Fields | Subsurface’ is een mix van installaties met geluid, tekstuele sculpturen en performance die plaatsvindt op het Kultuureiland in Steendam. Gelegen tegenover gaswinningslocatie Siddeburen en boven op het Groninger gasveld, toont de tentoonstelling een dialoog met de ongrijpbare aard van gas als grondstof, en met de aardbevingen veroorzaakt door de decennialange winning van gas.

Gedurende een residentie van een maand onderzochten Alec Mateo, Artun Alaska Arasli en Noa-Marthe Prins regionale uitputting van het gebied door de gaswinning met de nadruk  de taalkundige nuances, veranderende dynamieken van zelfbeschikking en risicoverdeling. Gepositioneerd tussen het moeizame proces van het structureel sluiten van alle Groningse gaswinning locaties en de snel opkomende “groene” energie-industrieën, proberen hun werken de narratieven en klimaateffecten van deze transitie op micro- en macroschaal te laten wankelen.

De expositie biedt een site-specific wandelroute langs de werken van de kunstenaars en de gesloten gaswinningslocatie, die enerzijds de abstracte exploitatie van gas (meer) tastbaar maakt en anderzijds uitnodigt om nieuwe relaties op te bouwen met het groene land en de ondergrond.

Praktische informatie

Openingstijden

10 september – 7 oktober

‘s weekends 12:00 – 17:00 (m.u.v. opening)

Locatie

Het Kultuureiland: Damsterweg, Steendam

Opening programma | 10 september

13:00 opening + cava

13:10 performance soundtrack door Phantom Wizard

13:30 performance ‘GASLIGHT’ door Noa-Marthe

17:00 einde

Meer informatie over Green Fields | Subsurface, de deelnemende kunstenaars is te vinden op www.hetresort.nl

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Kultuureiland & Stal van ’t Geerland

Tijd

(Zondag ) 13:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant