Kerstconcert met pianist Erik Huele in Hellum

10dec15:0017:00Kerstconcert met pianist Erik Huele in Hellum

Evenementdetails

Op zondag 10 december geeft pianist en componist Erik Huele een kerstconcert in Kunst- en Cultuurhuis in Hellum

Erik Huele bracht zijn jeugd door in Hengelo en studeerde op het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Hij studeerde af bij Bert van den Brink en Jasper van ’t Hof. Voor Erik Huele is improvisatie essentieel in zijn spel: de vrijheid om zich in het nu te laten inspireren.
Erik Huele maakte diverse CD’s: onder andere een Satie-album voor cello en piano met cellist Martin Gruda en Traces Mundial met de Flamenco Latin groep Tinto Sol en zangeres Marietta Rust.

Daarnaast is Huele docent Soulsinging en Qigong en organisator van het Slow Music Festival. Hij geniet van samen zingen in de Meezingconcerten die hij organiseert. In zijn spel en wekelijkse samenzang-groepen is improvisatie essentieel: omgaan met het onvoorziene, het magische, luisteren naar wat de muziek in je wil.

In 1986 werd hem de Groningse Henry de Wolf Jazzprijs toegekend met lof voor zijn pianospel en organisatorische kwaliteiten. Erik Huele gaf concerten in Amsterdam in het Bimhuis en live Radio 4 Spiegelzaal in Concertgebouw en in Zwitserland, Duitsland en Engeland. Daarnaast stimuleert hij de vreugde van samen zingen en stembevrijding in Soulsinging weekenden en festivals.

Het programma is als volgt:
-J.S. Bach: Preludes
-F. Chopin: Nocturne in G min
-Vroege werken van Erik Satie; Gymnopédies, Gnossiènnes
-Arvo Pärt: Spiegel im Spiegel
-Erik Huele: Vocalise, Andante

Uit de Pers over de Satie CD: ” Slow music in optima forma “:

Erik Huele maakte bewerkingen van Satie voor piano en cello en lardeert de uitvoering daarvan met korte improvisaties. Dat werkt heel goed. De zonder effectbejag gespeelde, warme celloklanken van Martin Grudaj voegen zeker een dimensie toe aan deze verstilde, meditatieve muziek, die door haar monotonie een trance-achtige ervaring teweeg kan brengen.

Het concert in Kunst- en Cultuurhuis De Ent begint om 15:00 uur en eindigt rond 17:00 uur.
De toegang is vrij.

Kunst- en Cultuurhuis De Ent
Bovenpad 13, naast de Walfriduskerk
9627PN Hellum

www.erikplayssatie.com

een klein voorproefje: : https://youtu.be/Y7patjDg6eQ

Tijd

(Zondag ) 15:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant