Afsluiting Expositie Bart de Roos in de Ent

07janfeb14:0017:00Afsluiting Expositie Bart de Roos in de Ent

Evenementdetails

De expositie van Bart de Roos (Groningen, 1950) wordt op zondag 7 januari in Kunst en Cultuurhuis De Ent in Hellum afgesloten.

De Roos gaat uit van het traditionele schildersdoek op spielatten. Hij verzaagt ze, perst ze in elkaar en bekleedt ze met schildersdoek of textiel (zakdoeken, oude poetslappen, oude gordijnen). Hierdoor ontstaan onregelmatig gevormde panelen, vaak samen gevoegd tot assemblages. Deze werkwijze leidt tot abstracte wandobjecten.

Inspiratie vindt De Roos door de kunststroming Zero en Nul, met kunstenaars als Jan Schoonhoven en Armando en hij is beïnvloed door conceptuele kunstenaars als Yves Klein en Lucio Fontana.

De Roos heeft o.m. geëxposeerd in Galerie ”De Smederij” in Sappemeer.

Bij de opening zorgt het vijfkoppige muziekensemble Thursday@8 voor de muziek. De muziek van Thursday@8 laat zich kenmerken door een diversiteit aan liedjes en muziekstijlen: van covers van Ilse de Lange en Dolly Parton, tot aan covers van de Rainbow Train, The Manhattan Transfer en Pentatonix. Ook zelfgeschreven nummers ontbreken niet aan het repertoire

De expositie wordt op 5 november rond 14:30 uur met een openingswoord ingeleid door Alida Everts. Zij heeft Bart de Roos gedurende een aantal jaren schilder- en tekenles gegeven.

De toegang in De Ent is vrij.

Adres De Ent

Bovenpad 13,

Hellum.

Tijd

(Zondag ) 14:00 - 17:00

Ga naar de bovenkant